fbpx

Näin helposti tehdään kaunis ja turvallinen sokkelin eristys ja verhous

Turvallisilla ja kauniilla Amperla Thermo sokkelin eristys – ja verhouslevyllä on uudistettu sokkeleita 1980-luvulta lähtien. Tässä kirjoituksessa kerron, kuinka asennat itse sokkelin eristys – ja verhouslevyn saaden huolitellun lopputuloksen rakennuksiin.

Asennuksessa vain muutama työvaihe

Amperla Thermo sokkelin eristys – ja verhouslevy on kevytrakenteinen ja vaivaton työstää. Asennuksen alkuvaiheessa pääset likaamaan kätesi, sillä maa-aines tulee poistaa sokkelin juuresta routaeristeeseen asti. Sokkelin pinta myös tulee putsata irtonaisesta liasta ja suuret epätasaisuudet pitää tasoittaa. Hienoa on, että eristyslevyn asennukseen tarvitset ainoastaan sokkeliin tarkoitettua kiinnitys- tai saneerauslaastia – Jes, ei ruuveja! Kiinnitys- tai saneerauslaastia ostaessa tulee muistaa, että sokkelin pinnan rosoisuus vaikuttaa laastin menekkiin.  Asentajamme neuvovat, että asennukseen on hyvä varata laastia 15-20 kg:n säkki aina 3-5 levyä kohden, ei muuta kuin nyt vain sitten laskemaan omaa tarvetta laastille. Kiinnitys- tai saneerauslaastin levitykseen pitää käyttää hammaslastaa alhaalta ylöspäin menevin vedoin. Lasta jättää sokkelin pintaan urat, joiden avulla mahdollinen sisältäpäin tuleva kosteus pääsee valumaan kivijalan pintaa pitkin maahan.

” sokkelin eristys – ja verhouslevy on kevytrakenteinen ja vaivaton työstää “

Erotu design-levyillä

Tuotteen mahtavuus ei rajoitu pelkästään yksinkertaiseen asennukseen.  Mielestäni ehdottomasti yksi parhaista seikoista levyssä on sen ulkonäkö. Vaikka talo olisi juuri maalattu tai ulkovuori pinnoitettu uudestaan, viimeisen silauksen talolle antaa kaunis sokkeli. Verhouslevyä on saatavana useissa värissä, tummasta sävystä vaaleaan. Asiakkaamme totesi talon maalaamisen jälkeen, että koti näyttää uudesta maalista riippumatta lässähtäneelle. Ehdotin meidän sokkelin verhouslevyä, johon asiakas ihastui heti. Olen tänä kesänä saanut häneltä paljon kiitosta, miten talo näyttää taas ryhdikkäältä ja huolitellulle sokkelin verhouksen ansiosta. Värivaihtoehtojen avulla levyllä on helppo verhoilla sokkeli viimeisimpien trendien mukaan tai sitten juuri oman näköiseksi.

Jos asennuksesta jäi sinulle jotain mieleen voit aina kysyä apua Sokkelieristeen omalta asiantuntijalta Jarno Tahvanaiselta. Jarnolla on vuosien kokemus rakennusalalta ja hänen käsissään sokkelin lisäeristys ja verhous tapahtuu vaivatta.
Ota Jarnoon yhteyttä tästä

Suomen Sokkelieriste Oy
Riina Tolvanen 

puh. 0400 318131 


Close Menu