fbpx

Säästöä kotimaisella Amperla Thermo sokkelin eriste- ja verhouslevyllä

Laitatko sinä iltojen hämärtyessä villasukat jalkaan? Lattian nurkassa vetää, lämmityskulut nousevat ja nenäkin hieman vuotaa. Näitä huomioita ei kannata kuitata olankohautuksella sillä kodin vetoisuus ja lämpöhukka vaikuttavat terveyteesi kuin myös energiankulutukseen.

Tunne talosi ja valitse sille sopiva ratkaisu

Aloittaessa sokkelin eristämistä on tärkeää valita oikeinlainen tapa ja tuote. Eri valmistajien tarjoamia vaihtoehtoja on syytä vertailla ominaisuuksia silmällä pitäen. Materiaaleja valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota eristeen testattuihin arvoihin, kuten pitkäaikaiseen puristuslujuusluokkaan, kosteusteknisiin arvoihin ja lämmöneristyskykyyn.  On hyvä muistaa, että kaikki ratkaisut ja tuotteet eivät sovi jokaiseen kohteeseen. Ennen remonttia on tiedettävä talon rakennus- ja korjaushistoria sekä tehdä muut korjaukset ennen lisäeristämistä. Eristyksen tuoma tiiveys talon rakenteisiin voi korjaamattomassa kohteessa johtaa vaurion laajenemista.  Oikein tehtynä sokkelin lisäeristäminen lisää asumismukavuutta, vähentää energiankulutusta sekä minimoi kylmäsiltariskit talon rakenteessa. Mitä vanhempaan taloon eristystä tehdään, sitä enemmän remontti auttaa säästämään sähkö- ja lämmityskustannuksissa.

” Oikein tehtynä sokkelin lisäeristäminen lisää asumismukavuutta, “

Kotimainen Amperla Thermo eriste- ja verhouslevy

Vertaillessa eristemateriaaleja ja tuotteiden ominaisuuksia Amperla Thermo on saanut tuotetestauksissa erinomaiset arvot. Nostan esille kolme tärkeintä tulosta, jotka vaikuttavat olennaisesti Amperla Thermon käyttöön.  Puristuslujuus on tärkeää selvittää lisäeristystä tehdessä. Puristelujuudella tarkoitetaan, miten paljon eriste kestää rasitusta, menettämättä muita ominaisuuksiaan.  Sokkelieristeen lujuus on testattu lyhytaikaisessa puristelujuustestissä, josta eriste sai erinomaisen testituloksen. Tulos nimittäin vastaa samaa kuin suurien teollisuushallien lattialaatan eristeenä käytettyjen materiaalien puristelujuus. Uskomme, että erinomaisien tuloksien syy piilee yhtenäisessä suljetussa solurakenteessa, joka on tuotteemme avainasia. Levyn rakenne on myös syy siihen, miksi tuote kestää hyvin kosteutta. Kosteudensietokykyä testattiin vuoden mittaisissa upotuskokeissa. Koko testin aikana eriste- ja verhouslevyn sisälle kulkeutui vettä ainoastaan sahattujen pintaosien soluihin. Tiivis suljettu Amperla Thermon solurakenne estää kosteudenpääsyn itseensä, joten tuote ei homehdu eikä vety.  On myös sanomattakin selvää, että mitä tiiviimpi verhouslevyn rakenne on, sitä paremmin se eristää lämpöä. Tuotteemme lämmöneristyskyky on käytännössä riippumaton käyttöolosuhteista ja sen solurakenne pitää tehokkaasti paikallaan solukaasuna toimivan puhtaan ilman. Ilman lämmönjohtavuus heikkenee jäähtyessä, mutta tämän seurauksena levyn lämmöneristyskyky paranee ulkoilman lämmön laskiessa. Kotimaisen, vettymättömän, itiökasvuttoman sokkelin eriste- ja verhouslevyn omaisuuden ja käyttömahdollisuudet ovat ehdottomasti tutustumisen arvoiset, kun suunnittelet sokkelin lisälämpöeristystä ja verhousta. 

 

Ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan, miten pystymme auttamaan kodin energiakulutuksen pienentämisessä sokkelin eristyksellä ja verhouksella. 

Suomen Sokkelieriste Oy
Riina Tolvanen 
Puh. 0400 318 131

 

Close Menu